söndag 16 januari 2011

Ny blogg

Varför har jag startat en ny blogg när jag redan har en? Jo, min gamla finns kvar, låst. Men den symboliserar en lång väg för att nå hit, där jag är och står idag. När jag tänker på den gamla bloggen har jag inte varit sugen på att skriva i den... Jag är inte riktigt säker på varför, men jag tror att det beror på den sorg och allt trasigt som den representerar samtidigt som den är fylld med glädjestunder och lyckliga bitar också. Men framförallt tillhör den ett gammalt kapitel, en del av livet jag tagit mig både ifrån och igenom. Trots allt som hänt under den tiden som berör både jobb, skola och mitt privata liv med familj och vänner.

Men nu vill jag blicka framåt trots att det ibland känns skrämmande, jag känner mig nyfiken samtidigt som jag är livrädd för det som komma skall. Det känns tråkigt att inte ha kvar tryggheten att komma till skolan och ha 56 andra studenter i en grupp som bara skall finnas i mitt liv! Även om jag inte känner alla känns det fel att LUF07 splittras... MEN jag är oerhört nyfiken på vad framtiden har att ge mig och det börjar imorgon, med nya utmaningar och nya vägar till ett nytt liv.

Till viss del har jag redan börjat ta nya steg med tanke på att jag började en viktkurs förra onsdagen och försöker hålla mig till popcorn och frukt istället för godis och chips och det har gått förvånansvärt bra! Igår firade jag min examen med nära och kära och serverade gulaschsoppa med fruktsallad och glass till efterrätt. Jag drack bara vatten istället för läsk eller cider och tog bara frukt och ingen glass. När jag vägde mig den 8 Januari vägde jag XX0,4 kg och nu idag stod vågen på XX8,8kg! Vilket känns oerhört bra! Det är inte mycket men det är på väg! Jag är på väg, jag är på gång och äntligen orkar jag sträva efter det jag velat nu sedan 2006 (fast det har gått åt fel håll, jag har gått upp i vikt istället för ner). Men äntligen har jag motivationen och förutsättningarna för att vända det. Jag är medveten om vad jag gjort för fel och det är ju först då det går att förändra och förbättra. Just av den anledningen skulle jag med glädje ta emot tips på god och nyttig mat! Skicka gärna om ni har något kul att dela med er av ;)

Kram Kim!

Ett nytt kapitel

Jag kan nu titulera mig som förskollärare och det känns fantastiskt skönt! Men nu mina kära vänner börjar ett nytt kapitel i mitt liv. Det förra kapitlet avslutades i fredags och det var med stor sorg jag lämnade en grupp av fantastiska människor. Speciellt några av dem har lämnat tydliga avtryck i mitt liv, ni vet vilka ni är. Jag är ledsen för allt som hände och för det missförstånd som lett till den relation vi har idag, men ni ska veta att jag saknar er otroligt mycket. Till er och alla andra, ett stort Lycka Till!